Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ Μ.Μ.Ε. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΙΚΡΩΝ & ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Δ πρόκειται να υποβάλλει δυο προτάσεις στο πλαίσιο του προγράμματος: «Διαρθρωτική προσαρμογή εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που απασχολούν 1-49 άτομα, εντός της οικονομικής κρίσης».
·         Η πρώτη πρόταση θα αφορά στις εμπορικές επιχειρήσεις (λιανικό εμπόριο),
·         Η δεύτερη πρόταση θα αφορά στις τουριστικές επιχειρήσεις διανυκτέρευσης (ξενοδοχεία, καταλύματα κλπ). 
Αρμόδιος φορέας για την εκπόνηση των προτάσεων και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών είναι η ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α., ενώ οι προβλεπόμενες δράσεις κατάρτισης θα υλοποιηθούν από το ΚΕΚ ΑΛΦΑ.
Οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα αφενός θα λάβουν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα επιχειρηματικής λειτουργίας ή προσωπικού και αφετέρου εργαζόμενοί της ή/και οι ιδιοκτήτες της θα συμμετέχουν σε δράσεις κατάρτισης (διάρκειας 300 ωρών).
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εμπορικές επιχειρήσεις (λιανικό εμπόριο) και οι μονάδες διανυκτέρευσης, οποιασδήποτε νομικής μορφής, υπό την προϋπόθεση ότι κατά την περίοδο υποβολής της αίτησης:
  •  Απασχολούν έως 49 εργαζομένους (απασχολούμενοι θεωρούνται οι εργαζόμενοι πλήρους και μερικής απασχόλησης, καθώς και οι ιδιοκτήτες επιχειρηματίες)
  •       Έχουν κάνει έναρξη δραστηριότητας πριν από την 1η Ιανουαρίου 2008
  •     Δεν έχουν εξαντλήσει το ανώτατο όριο επιχορήγησης σύμφωνα με τον κανόνα de minimis (200.000€) σε άλλες προκηρύξεις, που υπάγονται σε καθεστώς ενισχύσεων σύμφωνα με τον κανόνα de minimis, για τα έτη 2009, 2010 και 2011.

Κάθε πρόσωπο που θα ενταχθεί σε δράση κατάρτισης θα λάβει εκπαιδευτικό επίδομα 5€/ώρα κατάρτισης (5€ Χ 300 ώρες = 1.500€), η δε επιχείρηση θα λάβει 600€.

Για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1.    Καταστατικό ή ΦΕΚ ή Αντίγραφο έναρξης επιτηδεύματος της δραστηριότητας της επιχείρησης από την αντίστοιχη Δ.Ο.Υ. (Σε περίπτωση που υποβληθεί καταστατικό να συνοδεύεται από πιστοποιητικό μη λύσης)
2.    Αντίγραφα Α.Π.Δ. ΙΚΑ, όπου απαιτείται (δεν αφορά σε επιχειρήσεις που δεν απασχολούν εργαζόμενους) για την τελευταία κλεισμένη διαχειριστική χρήση 2010. (1η σελίδα Α.Π.Δ. των 4 τριμήνων 2010).
3.    Ασφαλιστική ενημερότητα ΙΚΑ (Θα πρέπει να προβλέπει την συμμετοχή σε διαγωνισμό) και ΤΕΒΕ των ιδιοκτητών.
4.    Φορολογική ενημερότητα σε ισχύ.
5.    Υπεύθυνη δήλωση με κατάσταση ετησίων μονάδων εργασίας για την τελευταία κλεισμένη διαχειριστική χρήση 2010.
6.    Υπεύθυνες δηλώσεις του Ν.1599/86 του Νομίμου Εκπροσώπου.
Για κάθε πληροφορία αναφορικά με το πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνείτε είτε με τον αρμόδιο εκ μέρους της ΟΕΒΕΣΝΔ, Ανδρέα Καλφούντζο στο τηλ. 26340  38466, είτε απευθείας με   την ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α., στα τηλ. 26340 38110 & 26340 29926 (Παπαθανασίου Σπυριδούλα και Τσώλου Θεοδοσία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου